• Laboratoria Przyszłości

• 24.03.2022
        • Nasza szkoła przystąpiła do rządowego programu „Laboratoria Przyszłości”, którego celem jest budowanie kompetencji kreatywnych i technicznych wśród uczniów. W ramach programu szkoła otrzymała od państwa wsparcie finansowe na zakup wyposażenia technicznego, niezbędnego do rozwoju umiejętności praktycznych wśród dzieci i młodzieży.

W grudniu 2021r. wydatkowano większość przyznanych środków, kupując dla uczniów m.in. sprzęt do nagrań pozwalający zdobycie umiejętności prezentacji swoich osiągnięć, w tym aparat, kamerę, mikrofony, oświetlenie do realizacji nagrań, mikser dźwięku. Ponadto zakupiono drukarkę 3D, wizualizery, mikrokontroler
          z czujnikami i akcesoriami, stację lutowniczą, maszynę do szycia, hafciarkę, zestawy konstrukcyjne z techniki, fizyki oraz matematyki. Zakupiono również zestawy konstrukcyjne do nauki programowania (robotyka) oraz wyposażenie do sal: szafy, stoły, krzesła obrotowe i wiele akcesoriów przydatnych do wykorzystania
          w czasie zajęć.

Zakupiony sprzęt będzie służył od 1 września 2022r. na lekcjach oraz w czasie zajęć świetlicowych lub dodatkowych, dzięki czemu staną się one bardziej atrakcyjne dla uczniów i pozwolą im rozwijać zainteresowania.

• Nagłówek

• Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.